www.kukerpillid.ee

Kokkuvõte õnnestunud aastast 2017
« Uudised   

Aasta 2017 sisse mahtus kuhjaga erilisi sündmusi, millest teeme kokkuvõtte.
1.Suurepärane USA tuur märtsis/ aprillis. Roadmanager oli David O`Brock. Külastasime kantrimuusika juurtega seotud osariike: Texas, Louisiana, Mississipi, California. Reisi käigus osalesime VIP - külalistena kantri supertähe Willie Nelsoni 83. sünnipäeva üritusel tema Texase rantšos Luck Reunion. Nautisime kahel päeval legendi ja tema külaliste kontserte. Kohtusime seal ka uue maailma supertähe kitarrist Laur Joametsaga, kes eesti keelt kuuldes rõõmust puu otsa ronis. Õnnestus New Orleansi kuulsal Bourbone Streetil kuulata paljusid kohalikke bände ja ka ise musitseerida klubis Bayou Club koos cajun muusika supertähe Bruce Daigrepontiga ja laulda temaga koos laulu, mis on ka meie repertuaaris (Rahvaloendaja). Toomas on ilmselt esimene eesti keeles laulja sellel tänaval. Californias lõbustasime oma muusikaga kohalikke eestlasi, samuti tähistasime oma sünnipäeva rootsi klubis ja käisime ära ka kuulsas Red Wood Forestis, imetlesime Golden Gate´i ja Fisherman`s wharf´i.
2. Aprillis algas meie ülemaailmne 45 tegutsemisaastaga seotud sündmuste ahel - kevadine juubelituur.
3. Juunis osalesime Pärnu superüritusel Grillfest. Samuti toimus juunis veel Laimjala Valss, mis oli pühendatud meie hea sõbra Henno Käo mälestuseks. Euroopa Liidu päev Vabaduse platsil. Üllatav ja väga kena esinemine Suure-Jaanis heliloojate Kappide festivalil – meie sellel legendaarsel sündmusel!?
4. Juuli algas meil juubeli suvetuuriga vabaõhulavadel. Samasse jäi ka legendaarsele selle aasta Viljandi folgile punkti panemine koos Curly Stringsi ja Gjankstaga.
5. Suve lõpul ja sügisel oli ka palju toredaid esinemisi: Palmse torupillifestivali lõpetamine, kus esinesime ka koos Iiri virtuoosidega – tänud festivali korraldajale ja hingele, kenale inimesele Viivi Voorandile. Siis  Viru Folgil koos Oulu estofiilse kollektiiviga Kassiahastus. Traditsiooniline Harku Kantri. Käsitöölaat Lauluväljakul. Ja muidugi Helsingis ülesastumine Mardilaadal.
Ei saa mainimata jätta ka Maalehe juubeliüritusel osalemist. Nende verstapostide vahele mahub kümneid ja kümneid toredaid ja südamlikke kohtumisi publikuga. Neidudega, kes tänaseks on saanud vanaemadeks. Mudilastega. Fännidega. Loodame uuel aastal taas rõõmustada meie  kuulajaid laulu ja pillimänguga!